Venner

Venner
Lekebil og en venn

tirsdag, oktober 01, 2002

Skal utvikle reiseliv på Madagaskar














Skal utvikle reiseliv på Madagaskar

Hallvor Lyngstad fra Fræna og Mona Nordstrand fra Sula på Sunnmøre drar i november på Fredskorps-oppdrag til Madagaskar. De skal bruke 21 måneder til å utvikle reiselivsnæringa i den afrikanske øystaten.




Halvor Lyngstad har et femårig mastergradsstudium ved Norsk hotellfagskole/Høgskolen i Stavanger. Mona Nordstrand har to årig studium i hotelladministrasjon. Dessuten har hun studert japansk.


7. november drar de til Madagaskar i regi av Fredskorpset.
_ Prosjektet vi skal delta i er delt i to. Vi skal delta i utvikling og drift av turoperatørselskapet Transgroup Hasina på Madagaskar.


Dette selskapet samarbeider med et norsk selskap, Ravinala Reiser. Vår oppgave blir å legge opp turer for norske, europeiske og japanske turister. Dessuten skal vi utvikle en egen internettside for selskapet og bidra til gode rutiner for booking, regnskap og matlaging. I tillegg skal vi være med på å utvikle et 2000 mål stort landområde for turistformål, forteller Halvor Lyngstad og Mona Nordstrand til Romsdals Budstikke.
Madagaskar er verdens fjerde største øy og ligger i Det indiske hav utenfor østkysten av Mocambique. Øya har omkring 16 millioner innbyggere og er kjent for sin vakre natur med urørte regnskoger sandstrender uten masseturisme.
_ Øya ligger så langt fra fastlandet at plante- og dyrelivet har utviklet seg uten påvirkning utenfra. 60 prosent av dyreartene på Madagaskar finnes der, og bare der. Dette gir Madagaskar et særpreg som kan utnyttes i markedsføring av øya som turiststed, sier Halvor Lyngstad og Mona Nordstrand.

Hensikten med slike Fredskorps-finansierte tiltak er kompetanseoppbygging og gjensidig læring mellom nord og sør. Det betyr utbytte både for samarbeidspartnerne på Madagaskar og for de to norske fredskorpserne. Prosjektet innebærer også at to personer under 35 år med bakgrunn fra reiselivsnæringa på Madagaskar, skal få et opphold i Norge.

Ingen kommentarer: